STEVIA Nedir?

Stevia Bitkisi

Stevia, Paraguay’ın Guarani yerlileri tarafından “şeker otu” olarak bilinen Güney Amerika orijinli Stevia bitkisinin yaprakları (Steviol glikozitler) yiyeceklerin tatlandırılmasında yüzyıllardır kullanılmaktadır.

Steviol glikozitler, Stevia bitkisinin yapraklarından ekstrakte  edilmesiyle elde edilmektedir. Stevia ;

  • Vücuda enerji sağlamaz ve kalori alımına sebep olmadan yiyecek ve içeceklerinize arzu ettiğiniz tatlılığı verir.
  • Kan şekeri üzerine etkisi yoktur.
  • Isıya dayanıklıdır, pişirildiğinde özelliğinden bir şey kaybetmez.
  • Doğal olduğu kabul edilen yüksek yoğunluklu bir tatlandırıcıdır.
  • 2011 yılından bu yana Avrupa’da, doğal tatlandırıcı olarak kullanımına izin verilmiştir.
  • Steviol glikozitlerin kabul edilen günlük güvenli tüketim miktarı 4 mg/kg (vücut ağırlığı) olarak belirlenmiştir.

Türkiye’nin ilk tatlandırıcı şeker alternatifleri üreticisi EGEPAK GIDA SAN.A.Ş.  yine Türkiye’de ilk üretimini gerçekleştirdiği STEVIA bazlı tatlandırıcı ailesinin sadece eczane kanalı için geliştirdiği SWEETERA markasıyla, sağlıklı tatlılıkları keşfetmenizi sağlıyor.