Yaban Mersinli Muffin

Malzemeler
- 2 ½ fincan harmanlanmış fındık unu
- ½ fincan keten tohumu öğütülmüş
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi unu
- ½ çay kaşığı deniz tuzu
- ½ çay kaşığı tarçın
- ½ çay kaşığı karbonat ( isteğe bağlı)
- ½ çay kaşığı toz SWEETERA stevia
- 1/3 fincan hurma
- ½ fincan hindistancevizi yağı
- ½ fincan fındık yağı yada zeytin yağı
- ½ fincan elma püresi
- 3 yumurta
- 1 su bardağı yaban mersini
Talimatlar
Fırını 180 derece önceden ısıtın.
Orta boy bir kapta aşağıdaki kuru malzemeleri bir araya getirin ve çırpın: fındık unu, keten tohumu, hindistan cevizi unu, deniz tuzu, tarçın, kabartma tozu ve stevia.
Büyük bir kapta veya mutfak robotunda sıvı malzemeleri bir araya getirin ve karıştırın: hurma, hindistancevizi yağı, fındık yağı, elma ve yumurta.
Kuru malzemeleri sıvı malzemelere ekleyin ve iyice karıştırın. Yaban mersini ve cevizi ilave edin.
Hamuru cup kek tepsisine kutucuklarına dökün. Kekler kabarıp üstü kızarana kadar 20-25 dakika pişirin. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin. Kuru ise çıkartıp soğutun ve servis edin.
Afiyet olsun
Ev Yapımı Limonata

Malzemeler
- 5 adet limon
- 3 adet SWEETERA tablet tatlandırıcı
- 1 lt su
- 10 adet buz
- 1 demet taze nane
Talimatlar
- Limonların kabuklarını yalnızca sarı kısımlarını alacak şekilde rendeleyin.
- Sweetera tablet tatlandırıcıyı rendelediğiniz kabukların üzerine ilave edin ve kristalliği gidene kadar karıştırın.
- Karışımın üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin.
- Kabuklarını rendelediğiniz 5 adet limonun suyunu sıkın ve limon suyunu uygun bir kaba alın.
- Bir gece dolapta beklettiğiniz karışımınızın üzerine limon suyunun tamamını ilave ederek karıştırın ve süzün.
- Süzdüğünüz suyu uygun bir kaba veya şişeye alarak üzerine yaklaşık 1 litre su ilave edin ve karıştırın.
- Dilerseniz taze nane yaprağı ve tarçın kabuğu ilave ederek aroma verebilirsiniz.
- Bolca buz ilave ederek servise hazır hale getirin.
Püf Noktası
- Limonun beyaz kısımları acı tat verir.
- Limonu yuvarlayıp yumuşatarak suyunu daha kolay çıkarabilirsiniz.